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INTERPRETATION IC 90.1-1999-2 OF 

ASHRAE/IESNA STANDARD 90.1-1999 

Energy Standard for Buildings Except Low-Rise Residential Buildings 

 

February 6, 2000 

 

Request from: Steven T. Taylor, Taylor Engineering, 1305 Marina Village Parkway, Alameda, 

CA  94501 

Reference:  This request for interpretation refers to the requirements presented in 

ASHRAE/IESNA Standard 90.1-1999, Section 6.2.1, relating to the efficiency requirements for 

HVAC equipment. 

Background:  Sections 6.2.1 of Standard 90.1-1999 establishes efficiency requirements for 

HVAC equipment.  The tables in this section include one column titled "Minimum Efficiency" 

and a second column titled "Efficiency as of 10/29/2001".  The equivalent section of Standard 

90.1-1989 stated that the dates in the tables of that standard referred to the date of equipment 

manufacture.  The 1999 version does not include this statement, which may imply that the 

requirements apply to the date the equipment is installed, as with other requirements in the 

standard.  If so, this would have the effect, on 10/29/2001, of obsolescing any equipment in 

inventory that did meet the 2001 requirements. 

Interpretation: Mr. Taylor offers the following interpretations: 

1. Equipment manufactured on or after 10/29/2001 are required to meet or exceed the 

efficiency requirements listed in the column in Tables 6.2.1A to G titled "Efficiency as 

of 10/29/2001". 

2. Equipment manufactured before 10/29/2001 is required to meet or exceed the efficiency 

requirements listed in the column in Tables 6.2.1A to F titled "Minimum Efficiency."  

This equipment may be installed in buildings on or after 10/29/2001 even if it does not 

meet the requirements in the column titled "Efficiency as of 10/29/2001." 

Question:  Are these interpretations correct? 

Answer:  Yes. 

 


